Βουτήματα

Διατροφική αξία βουτημάτων, κουλουριών, κριτσινιών

 

Τα μπισκότα , τα βουτήματα τα κουλούρια και τα κριτσινια αποτελούν προϊόντα που σχεδόν σε όλες τις παραλλαγές τους ανταποκρίνονται στις σύγχρονες διατροφικές απαιτήσεις που αλλάζουν ραγδαία την τελευταία δεκαετία.

Δίνοντας μας την ευκαιρία να έχουμε μέσα στην μέρα μας πολλά και μικρά γεύματα ανταποκρίνονται σε ένα ορθό τρόπο διατροφής για τα σημερινά δεδομένα. Είτε σαν ένα ολοκληρωμένο και πλούσιο πρωινό είτε σαν ενδιάμεσο γεύμα που μας βοηθάει να νιώσουμε πιο εύκολα χορτάτοι χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχουν

Επίσης όλα τα παραπάνω αρτοποιήματα , τα οποία βρίσκονται στην βάση της μεσογειακής πυραμίδας είναι πλούσια σε υδατάνθρακες.Πηγή ενέργειας για τον εγκέφαλο και τους μυς.

Όσον αφορά τα λιπαρά τους είναι φυτικής προέλευσης (εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις).ενώ πολύ σημαντικές είναι η βιταμίνη Ε , οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β και τα μέταλλα που περιέχουν ανάλογα με το προϊόν που επιλέγουμε.

Τέλος υπάρχουν πλέον αρκετά προϊόντα που απευθύνονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες των καταναλωτών ανάλογα με τις ανάγκες τους. Αυτά είναι προϊόντα χωρίς γλουτένη ,κριτσίνια σπυρουλινας ,βουτήματα με υποκατάστατα ζάχαρης όπως για παράδειγμα η φρουκτόζη και η μαλτιτόλη ,κουλούρια με φυσικά γλυκαντικά από το φυτό stevia ή ακόμα και προϊόντα με 0% ζάχαρη.